Višňový den

Ráno to byl jen kýbl plný višní, navečer už z toho vznikají samé dobroty. Stačí počkat 6 týdnů a pak si už můžeme začít pochutnávat na domácí griotce. 🙂
Recept jsem našla na recepty.cz
1 l červeného vína
1 l rumu
1 kg višní
1 kg cukru

Zbylo i na bublaninu.
To není ale všechno. Ještě vám chci představit dvě rostliny, které jsou už staré, přerostlé a nemám je kam dát.. tak z nich „udělám nové, mladé“. 😀 Přesný název nevím ani jedné, ale kaktus mám už 10 let. Po babičce. Proto ho nechci vyhodit, ale jen omladit. Třeba mu to pomůže a navnadí, aby začal kvést. Letost poprvé po 10 letech vykvetl. Přesně řečeno jen jeden květ.
..a mladé jsou už ve vodě.
A to nejkrásnější nakonec. Dodatečně jsem oslavovala s rodiči moje červnové narozeniny a dostala jsem krásnou kytičku ze zahrádky. Tato odrůda růžičky se jmenuje jako já a moje mamka .. HELENKA.
..krásný zbytek víkendu Vám všem.