Háčkovaní ptáčci a dobroty z kuchyně
Každoročně jaro přivolávám hned od ledna, hlavně kytičkami. Nechybí nám na stole hyacinty, narcisky, teď zrovna čekáme až vykvetou tulipány a určitě se u nás objeví i primulka.
Včera mně můj Martin z vycházky s Elinkou donesl kočičky. Teď se blogy množí háčkovanýma ptáčkama, naposledy jsem je viděla u Blanky, tak už přiletěli i k nám.
U Blanky jsem se zrovna inspirovala i rychlou buchtou, kterou jsem už dost dlouho nedělala. V mražáku jsem našla červený rybíz. Aby buchta nebyla moc kyselá, udělala jsem trochu sladší drobenku. 🙂
I když to podle čerstvě upečené buchty nevypadá, letos jsme začali trochu zdravěji jíst, každý den máme výborné ovocno-zeleninové smoothie, přestali jsme kupovat téměř všechny dobrůtky, kde je palmový olej a řekli jsme si, že by se nám měla občas na talíři objevit ryba. Včera jsme koupili čerstvého lososa, kterého jsem jen omyla, mírně opepřila, pokapala olivovým olejem a na pečícím papíře šupla na 20 min do trouby na 180st.
Výborný a ještě k tomu rychlý oběd. Po obídku nechyběla už trochu míň zdravá káva a marlenka, kterou jsem taky našla v mrazáku. Krabici od ní už nemáme, ale příště musíme mrknout jestli i tam není ten palmový olej. 😀
Vám všem přeji krásný nedělní večer. 🙂
Helenko, moc hezky přivoláváš jaro, háčkovaní ptáčci jsou kouzelní. Z tvé kuchyně bych si dala lososa i buchtu s rybízem, tu jsem moc ráda pekla.
Heli, přiletěli k vám krásní ptáčci.
Líbí se mi tvoje buchta i losos. Buchtu můžu spáchat, s lososem to bude horší. Ve vesnickém krámě ho nekoupíš a ve městě nevím kam zajít.
Přeji hezký nedělní večer.
Helenka,pekné fotky,také jarno-sviatočné.Hačkované drobnosti ukážu pekne na vetvičkách. Ja som mala donedávna srdiečka. A na tom Vašom nedeľmom obede by som si určite pochutila. Pekný nedeľný večer.
Ahoj Helí!
Přiletěli k vám krásní ptáčci!
Buchta vypadá lákavě (marlenka také! ).
Kdysi jsem ryby také jedla, ale pak jsem měla otravu z makrely a od té doby ryby ne-e. Ale víš co je super? Mamča teď nedávno udělala rybí pomazánku a já jen na špičku nože ochutnala, strašně moc krásně mi ta pomazánka voněla! A víš co? Ona mi chutnala!!! Tak jsem si jí hned namazala na chleba a teď čekám, zda si to žaludek náhodou nerozmyslí. Ale byla to lahůdka. Tak se třeba také postupně dopracuji i k rybám. Ale moc bych na to nesázela.
Helí měj se moc krásně a ahooooooooooooooooooj! ♥
My jsme včera obědvali taky zdravě. Měli jsme pstruhy, zato dnes jsme tomu vyťali. Byla kachna.
Moc hezky to máš nazdobené ale nevim jestli zítra nemá chumelit měj se fajn
Téda, takové dobroty, hned bych si dala. Lososa máme také moc rádi, však už o víkendu na něj dojde se smetanovým špenátem . A náš Ondra se může utlouct právě o medovníku, občas domů pořídím, ale mám i primový recept.
Heli, mějte se krásně voňavě jarně
[1]: Růži, právě poslední kousek buchty snídám. Jen se po ní zaprášilo a to jsme na ni jen dva..
[2]: Jarmilko, lososa máme z kauflandu. Měj se krásně.
[3]: Magdi, přivolávám jaro jak to jde, tak to snad klapne. Ptáčky ještě určitě nějaké udělám. Měj krásný týden
[4]: Šári, tak opatrně zkoušej. Měj se krásně.
[5]: Jituško, na pstruha si už taky myslím. A s tím zdravým jídlem se to zas tolik přehánět nemá.
[6]: Evi, díky moc. Já vím, četla jsem předpověď, ale doufám, že u nás sněžit nebude.
[7]: Jé, se smetanovým špenátem? To je nápad. Špenát mám v mrazáku. Měj se taky krásně, Renuško cukrářko
Heli,ptáčky máš moc pěkné a rybíz je skvělé ovoce do podobných koláčů.Nejsou moc sladké.
No a nápodobně,taky se víc zajímáme o to,co jíme a snažíme se žít trochu zdravěji
Tolik krásy a tolik dobrůtek. Hned bych se stavila.
Krásný blog. Sálá z něho radost a pohoda. Elinka je nááádherná a medovník s lososem mi poškrábal chuťové buňky.
Hezký den.
Heli, ptáčci jsou parádní!
V jídle je myslím nejdůležitější pestrost, tak žádné výčitky :o)
Pa, Helena
[9]: Blani, já si toho u tebe všimla už dřív…poslední dobou od tebe čerpám dost receptů i toho tvoření.
[10]: Janko, když budeš mít cestu, jsi vítaná.
[11]: Oli, moc moc děkuji.
[12]: Helenko, děkuji za pochvalu a neboj, moc výčitek nemám.
Helenko děkuji za komentář na moje orchidejky,moc mě potěšil.
Lososa jsem nedávno dělala,ale na másle,s pár kapkama oleje,osolila-musím málo,posypala troškou kmínu a byl výborný.Pro mě,hlavně bez kostí.
Máš hezky naháčkované ptáčky a jen v koutku duše,ti malinko závidím kočičky.Já jsem si na ně vzpoměla pozdě a po včerejším a dnešním počasí jsou fuč.
To háčkování je doslova užasné 🙂 Jako kdyby se už klubalo ven jaro 🙂 A ten koláč vypadá moc dobře 🙂