Med z pampelišek
Už loni jsem ho chtěla vyzkoušet, ale dostala jsem se k němu až tento rok. Vlastně mě k tomu přiměla mamka, která má medu už spoustu sklenic 🙂
Co je potřeba?
250ks pampelišek
2 citrony
1litr vody
1kg cukru
Dělala jsem z dvojité dávky, přihodila jsem tam ještě mandarinku (mamka pomeranč) a pampelišek jsem tam měla aspoň 600ks.
Vše jsem chvílu povařila a nechala do druhého dne v chladu odležet. Další den jsem vše přecedila, přidala 2kg cukru a vařila tak dlouho, dokud med trošku nezhoustl.
Má nádhernou barvu.
Vypadá nádherně, ten bude dobrý
Helenko jsi šikulka Koukám jak ho máš pěkně tmavý …. já ho měla vždy světlý
Ahoj Helí!
600 pampelišek pravíš?
Kdopak je trhal?
No klaním se! Já bych snad nenatrhala ani těch 250!
Barvu má opravdu nádhernou a víš co? Máte je s Blankou stejné! I její med je do červena!
A mě se líbí ta soška králíčka!
Helí měj se krásně.
Zajímavé Pampeliškový med jsem nikdy neochutnala, znám "jenom" ten domácí od včel…
Krásná barvička, povedený. Kdysi jsem taky dělávala.
Ve skleničce to vypadá báječně, ale někde jsem četla, že velký význam pro zdraví to nemá. Je to jen samý cukr, ale nevím, zkušenost s tím nemám, jelikož máme vlastní včelí med.
Už mě namlsala Blanka, a teď ty! Med vypadá báječně, určitě i skvěle chutná – už jen přemoct tu lenoru a jít naškubat pampelišky
[1]: Prý dobrý je. Já ho zatím nechutnala, jen Martin
[2]: Ajko, nevím čím to je. I mamka ho má dost tmavý
[3]: Ahoj Šári, netrhala jsem sama. Měla jsem pomocníka Martina. Ale natrhané to bylo raz dva
[4]: Od včeliček je nejlepší a nejzdravější
[5]: Já letos poprvé. Náročné to nebylo, tak určitě jsem nedělala naposledy.
[6]: Jituško, ani moc nečekám, že bude nějak zvlášť zdravý. Od včeliček je nejlepší!
[7]: Reny, zas tolik se přemáhat nemusíš. Natrhané je to hned
Pampeliškový med byl velkým hitem jak byly mé děti malé. To jsme trhaly květy pampelišek společně, pak moc chutnal. Dnes je dětem 43 a 39 let, dávno med nevařím, vnoučata mají rádi ten od včeliček. Kolikrát si říkám uvařím aspoň trošku, ochutnám, ale skutek utek. Manžel se totiž přiklání k názoru, že není až tak plný vitamínu, no nevím. Já nostalgicky dodnes vzpomínám na výpravy za medem
Mňam, mňam, máš to moc pěkné….
Ahojky, medu není nikdy dost! Dám odkaz do pondělního Infokoutku Přeju hodně štěstí!
Sussanah
Chutnala jsem ho kdysi u kamarádky a od té doby na něj nezapomněla…
.
Asi jsem si našla nový oblíbený blog 🙂 Smí se to?
Jezuuus, ten porcelánovej králíček na první fotce <3
Med z pampelišek je moc dobrý, ale letos jsem ho nedělala. Mám pár skleniček ještě z loňského léta. U nás doma nám totiž vydrží poměrně dlouho, protože na něj chodím jenom já.
[9]: Ten čas neúprosně letí. I já si ale myslím, že od včeliček je med kvalitnější. Přesto jsem neodolala a vyzkoušela.
[10]: …a dobré, Jani
[11]: Opožděně, ale přece děkuji za zveřejním v infokoutku…tvůj blog vůbec neznám.
[12]: Magdi, smí a budu moc ráda
[13]:
[14]: Maruško, jsme sice jen dva, ale je jasné, že bude raz dva pryč…
Pampeliškový med jsem dělala jako malá. Moc mi chutnal. Dělali jsme to tehdy z 500 ks pampelišek. Pak nám ale bohužel zplesnivěl. Chystám se ho ale udělat znovu. Tedy asi až za rok, ale určitě ho mám v plánu
[16]: Med má zvláštní chuť. Určitě je mnohem zdravější ten od včeliček, ale ráda zkouším nové věci. U nás snad nestihne splesnivět.